onsdag den 29. juni 2011

Hvordan påvirker sundhed dit humør?

Mange går i dag rundt med en følelse af ikke rigtigt at slå til; på jobbet, på studiet eller derhjemme. De fleste kender sikkert følelsen af ikke at have overskud eller energi til at gøre de ting man egentlig gerne ville. Heldigvis er der ting du kan gøre for at vende op og ned på denne uheldige situation.
Der skal faktisk ikke så meget til, før du opnår en ganske mærkbar forskel. Det første du bør gøre, er at tænke over hvilken rolle sundhed spiller i dit liv. Er det noget du aktivt tænker på, eller det en tanke du bliver ved med at udsætte hele tiden? Bare det, at du begynder aktivt at tage stilling til din egen sundhed og situation er et betydeligt første skridt på din vej mod øget velvære.



Tænk over hvad du spiser
Når du har fundet ud af, hvordan og på hvilken måde sundhed påvirker dig og din tilværelse, er næste face en egentlig implementering af dine tanker og ideer. Første trin i din udvikling er arbejdet med dine madvaner. Det er de færreste der ikke vil have gavn af at få optimeret kosten – bare en lille smule. Du behøver ikke lægge dine kostvaner fuldstændigt om; i stedet bør du forsøge at sætte ind der, hvor det batter mest. Nøglen til succes er en gradvis optrapning af indtaget af sunde fødevarer. Start i det små, og giv dig selv en hel masse succesoplevelser. Du kan senere hen bygge videre på disse, og således vokse ind i en sund tilværelse på en oplevelse af glæde og succes.
Det er vigtigt, at du konstant minder dig selv om at det skal være sjovt og berigende at leve sundt. Hold hele tiden gang i din motivation og inspiration. Din personlige sundhed bør være en glæde at søge efter, og ikke en ærgerlig og sur pligt.

Op på cyklen

Et andet sted du relativt hurtigt kan sætte ind, er i din daglige motion. Du kender sikkert allerede de mange små tips, såsom at tage trapperne i stedet for elevatoren og så videre. Igen er det vigtigt, at du starter stille og roligt ud. Vælg de ting du kan overskue, og gå siden hen videre derfra. Hvis du bliver over-ambitiøs og kaster dig over alle tingene på én gang, risikerer du bare at køre død i dit sundheds-forløb. Ligesom med dine madvaner, skal du føle en glæde ved at leve sundere. Du skal føle, at det er sjovt og berigende at tage cyklen i stedet for bilen. Når du vil optimere din levevis og give mere plads til sundhed i din hverdag, bør du hele tiden tage udgangspunkt i dine egne tanker og ideer. Din opgave er, at få ideen om en sund livsstil til at gå i spænd med din egen personlighed og interesser.
Kan du kombinere disse har du givet dig selv et rigtigt godt fundament for at forbedre din sundhed varigt. Men husk hele tiden: Start tingene i det små!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar